Görüş/Hata Bildir

Video CV Nedir, Neden Gereklidir?

Yazar admin, 16/06/2017

VİDEO CV NEDİR, NEDEN GEREKLİDİR?

Geleneksel bir CV yetenekleriniz, iş tecrübeniz ve uzmanlığınızla ilgili bilgi verirken, Video CV  kişiliğinizle ilgili bir fikir verir. Yazılı bir doküman üzerinde anlatamadığınız heyecan ve enerjiye Video CV’nizde verebilirsiniz.

Video CV hazırlarken nelere dikkat edilmelidir?

Kendinizi daha iyi ifade edebilmeniz ve işverenin dikkatini çekebilmek için kendi  Video CV’nizi hazırlamalısınız.

VİDEO CV NASIL HAZIRLANIR

Aradığınız işe girmek ve binlerce aday arasında farkınızı ortaya koymak istiyorsanız Vİdeo CV oluşturmuş olmalısınız. Addvio.net üzerinden çok kolay bir şekilde Video  CV'lerinizi oluşturabilirsiniz. Video CV'nize ekleyeceğiniz fotoğrafın güler yüzlü bir fotoğraf olması ve prezantabl olması önemlidir. Hazırladığınız bu Video CV'ler işverenlere geleneksel CV’ler ile anlatamadığınız bir çok husus ve en önemlisi kendiniz hakkında bir çok bilgi ve detay sunacak.

İstediğiniz işe kolaylıkla yerleşebilmeniz için Video CV hazırlarken kibar bir dil,argo kelimeler kullanılmaması,düzgün konuşulması ve normal bir görüşmede gösterilen tüm dikkat ve nezaket kurallarının ve yapılması gereken ön hazırlıkların yapılması son derece önemlidir. İşvereniniz sizinle yapacağı Video mülakatı sırasında kendinizi ifade edebilme becerilerinizi test edebilir veyahut gerekli soruları sorarak sizden ilgili cevapları isteyebilirler. Ancak bu mülakat aşamasından önce işe alımınızı kolaylaştıracak etkili bir yöntem daha önce hazırlamış olduğunuz Video Cv’lerinizi hazırlarken kazanmış olduğunuz deneyim ve tecrübe kendinizi ifade etmek de size pratik kazandıracak ve işinizi kolaylaştıracaktır.

Peki Video CV’niz de neler yer almalı? Videonuzda adınız, yaşınız, okulunuz, bölümünüz, yaşadığınız yer, kısaca aileniz, kişisel özellikleriniz, daha önceki iş ve yurt dışı deneyimleriniz, dil becerileriniz, işi isteme amacınız, beklentileriniz, sosyal çalışmalarınız, yetenekleriniz vb bilgiler yer almalıdır. Bu konular aynı zamanda işvereninizin Video Mülakat veya yüz yüze mülakatı sırasında soracağı muhtemel sorulardır.

Video CV hazırlamadan önce CV içerisinde yer alacak konu başlıkları dikkatli bir şekilde belirlenir. Taslak şeklinde hazırlanacak başlıklar, Video CV çekimi sırasında üzerinde konuşulacak konulardır. Ayrıca taslak haline getirilen başlıklar sayesinde Video CV akıcı bir şekilde ilerler ve takılmalar meydana gelmez. Bunların yanı sıra Video CV çekimi sırasında giyinilen giysinin temiz ve çekime uygun olmasına dikkat edilir. Mümkünse çekim sırasında bir takım elbise giymek ya da eğlence dünyasında bir iş arıyorsanız kendinizden emin ve işinizi koşullarına uygun olan kıyafetleri tercih etmek, Video CVnin karşı taraf üzerinde etki bırakması adına önemli bir husustur.

Yaratıcı bir giriş yapmanız videoyu izleyeni, videoyu izlemeye bağlayacaktır. Başarılı Video CV’lerin ortalama süreleri 1 ile 3 dakika olduğu göze alındığında Video CV‘yi izleyecek kişiyi ekrana ilk andan bağlayabilmek önemli bir husustur.

Ardından kendinizi kısaca tanıtmanız ve aranan pozisyon için neden uygun olduğunuzu anlatmanız doğru bir yöntem olarak belirlenebilir.

Vücut dili ise başka önemli bir husustur. Kendinizden emin duruşunuzu ve karşınızdaki insana geçirebilmek için doğru vücut dilini kullanmak gerekir. İletişimin %55’lik kısmını beden diliniz oluşturur. Kelimelerden sekiz kat etkilidir. Aslında “ne” dediğiniz değil, “nasıl” dediğiniz önemlidir. Bu sayede ortaya koyacağınız yaratıcı bir Video CV ile yazılı bir CV’de asla gösteremeyeceğiniz bir çok yeteneğinizi gösterme fırsatını yakalamış olursunuz.

Bir çok insan kameraya yabancı olduğu için gerçek performansından çok daha aşağıda bir profil ortaya koyabilir.Yapılan en büyük hatalardan biri ise kameraya bakmadan yapılan konuşmalardır. Addvio Prompter’dan metninizi girip kolaylıkla okuyun ya da okuyacağınız metni ezberleyin ve daima kamera objektifine bakın.Addvio Prompter ile işinizi oldukça kolaylaştırıyor. Video Mülakata, bir Video CV çekerek aslında pratik yapmış olacağınız için sizin için çok daha kolay bir görüşme olacaktır.Prompter size çok büyük bir kolaylık sağlayacaktır.

Çekim yapılacak mekânın düzgün ve dağınıklıktan uzak olması önemlidir.

Eğer bir Video CV sahibi iseniz, sizinle görüşme yapacak kişi sizinle ilgili bir çok bilgiye Video CV aracılığı ile  sahip olacaktır.

  Addvio.net olarak, Video CV'nin nasıl hazırlanması gerektiğini anlatan Video CV örneklerini sitemizden inceleyebilirsiniz.Çekeceğiniz Video CV’ler için SSS’de yer alan açıklamalardan yararlanabilirsiniz.