Görüş/Hata Bildir

Addvio.net Video Mülakatlarda Dikkat Edilmesi Gereken Kurallar

Yazar admin, 23/03/2018

 

Günümüzde işe alım süreçleri de hızla dijitalleşiyor; interaktif, hızlı ve eğlenceli bir hale dönüşüyor. Online (canlı) ve offline (kaydedilen) mülakatlarda dikkat edilmesi gereken konuları derledik…

İşe başvurduğunuz şirketin İK sorumlusu ile aynı anda kamera karşısına geçiyor ve soruları yanıtlıyorsunuz. 

 Yeni Nesil İnsan Kaynakları Platformu olan Addvio'nun Video Mülakat modülü kullanımı öncesinde bir takım hususlara dikkat etmemiz görüşmemizin kalitesini arttıracağı gibi İK personeli üzerinde de önemli bir algı oluşumuna katkı sağlayacaktır. Video Mülakatta dikkat edilmesi gereken hususları şu şekilde sıralamamız münkündür.

1 ) Kamera karşısında görünümüzünü öncesinde mutlaka test edin. Video görüşmesine başlamadan önce kameranın gerekli ayarlamalarını yapmayı ihmal etmeyin.

2 ) Kameranın ışık ve ses ayarlarını kontrol ettikten sonra kamera karşısındaki en doğru açıyı yakalamaya dikkat edin. Duruşunuzu düzeltin.

3 )Giyim kuşamınıza birebir görüşmelerde gösterdiğiniz hassasiyeti aynı şekilde gösterin. Giyim kuşamınıza önem verin. Görüşmenin gerekliliklerine uygun giyim ve temizlikte olun.

4 ) Arka planınızda ev karışıklığından mümkün olduğunca uzak durun. Gerekirse duvar yada sade bir fon kullanımını tercih edin. Gereksiz ayrıntıların kameranın bakış açısı içerisinde yer almamasına özen gösterin.

5 ) Kameranın bakış açısından uzaklaşmayın. Konuşurken duvara bakmayın. Göz kontağı kurun yüz yüze görüşmede ki kadar önemlidir göz kontağı kurmanız.  Konuşurken jest ve mimiklerinizi kullanın bu durum konuşma tarzınız kadar önemlidir.

6 ) Mülakat esnasında aynı evi paylaştığınız yakınlarınızı randevunuz hakkında bilgilendirin. Dış ses ortamlarından uzak durun.

7 ) Mülakat zamanında 30 dakika önce bilgisayar başında hazır olun ve gerekli hazırlıklarınızı tamamlayın.

8 ) Gülümsemeyi unutmayın !

 

El Sıkışma Dışında Her Şey Dijitalleşiyor

Bir şirket neden online mülakatı tercih eder? Şirketlerin online video mülakatları daha çok tercih etmelerinin pek çok nedeni var. Öncelikle ‘online’ olmak, coğrafi sınırları ortadan kaldırıyor. Şirket, o il hatta yurtdışından da birçok adayla görüşebiliyor. Seyahat düzenlemesi yapılmasına gerek yok, maliyetleri düşürüyor. Zamandan tasarruf edilmesini sağlıyor; İK sorumluları, video konferans ile kısa sürede daha fazla adayla mülakat yapabiliyor. Ayrıca bir şirket için canlı video konferansları hayati öneme sahipse, işe alınacak adayın da bu teknolojiden bihaber olmadığı böylelikle test ediliyor.

https://addvio.net